foodhuggen

Gepubliceerd op 7 september 2019 om 23:16

Ik hou van eten. Vooral lekker eten. 

Al vanaf dat mijn man en ik samen gingen wonen waren pannenkoeken de vaste zondagse prik. En dan niet de pakjes van koopmans. Maar gewoon zelf mixen. Verse eitjes uit het kippenhok, volle melk, heerlijk! En altijd met spek. Onze favoriet. 

 

En zo ontstond het foodtruck verhaal. Of eigenlijk foodhug verhaal. Want ik knuffel nog net niet met pannenkoeken. Ik stop er wel al mijn energie in om het lekkerste van het lekkerste te kunnen bakken. En dat kan natuurlijk niet anders dan met het gebruik van verse lokale producten. Geen verzending nodig want alles zit om de hoek. En vers. Beter kan niet. Je helpt elkaar een handje op deze manier. Ik koop van de boeren, bak er wat van en de klant koopt van mij. 

 

Maar spannend vindt ik het wel altijd als de dag van het bakken aanbreekt. Klopt alles? Is alles goed? Pannen goed voorzien van aanbaklaag? werkt het gas? Vindt iedereen het wel net zo lekker als ik? Breng ik het verhaal van lokale producten terug in de smaak van de pannenkoek? En ga zo nog maar even door. Thuis bakken voor je familie is immers altijd anders dan voor vreemden. En ik ben het type dat de lat extra hoog legt voor zichzelf, net dat stapje meer wil doen. Het zo perfect mogelijk. En dat kan gewoon niet altijd. Staat de wind pal de caravan in te blazen dan moet het gasstel extra trekken om de  warmte te kunnen geven, staat de wind scheef dan moeten de pannen op tijd iets gedraaid worden. Waait het nog harder dan vliegen de servetten om mijn oren. Regent het dan heb je minder klanten dan waar je voor ingekocht hebt. En ga zo maar door. Allemaal aspecten waar ik geen totale invloed op heb. 

 

Maar als we dan eenmaal draaien en ik blije kids zie die genieten van hun pannenkoek met slagroom en smarties, volwassenen die kiezen voor de hartige spek of toch met kaas, dan is alle spanning en zijn alle zenuwen weg en geniet ik misschien nog wel meer dan de eters aan de tafeltjes ;) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.