beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Wat een pret, een nieuw etiket!

Wat een pret, een nieuw etiket!

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 11:33

Het etiketteren van voedsel. Eerlijk gezegd heb ik er nooit bij stil gestaan tijdens het boodschappen doen. Het is zo vanzelfsprekend dat een product een naam, een omschrijving, ingrediënten en een bereidingswijze heeft. En een pot kopen op de markt zonder ook maar enige etiket? Het was voor mij geen probleem. 

 

Nu, aan de ander kant van het product, dus niet de koper maar de maker, weet ik dat het de nodige uurtjes nodig heeft om alle informatie juist te hebben genoteerd. En dat er een heleboel informatie verplicht op moet,. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs eisen zitten aan de grote van de letters op de voor-, en achterzijde van een etiket?

Want tja, alles in een potje stoppen is leuk, naar het laboratorium sturen ook, maar hoe bereken je de voedingswaarde, hoe kom ik aan barcode's, wat zijn alle ingrediënten en op welke volgorde en noem zo maar op. 

 

Na de nodige uren vooronderzoek is het uiteindelijk gelukt om zelfstandig mijn producten van begin tot einde te maken. Niet alleen de inhoud maar ook de opmaak van de potten is in eigen beheer. Op deze manier kan ik de garantie geven dat de koper de juiste informatie krijgt. En dat is belangrijk. Want stel je voor dat deze koper niet tegen gluten kan en het staat er niet op?  

 

Het enige wat ik zelf niet doe is glasblazen, etiketten drukken en onderzoek doen naar voedselveiligheid en houdbaarheid. Dat laat ik aan de expert over ;). 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.