Recept appeltaart met appel, peer & tokkelroom

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 21:37

De streek/boeren markten.. een walhalla van lekkernijen en voor mij onweerstaanbaar, 

Ik ga altijd terug naar huis met een hoofd vol ideeën en in de tas wat lekkers. 

 

Afgelopen zaterdag stond ik op de streekmarkt tijdens de  de appel-pers dag in Herxen.

 

Het begon al met het opbouwen. Samen met de Windesheimer molen had ik daar een kraam. En natuurlijk hadden zij de meest heerlijke kruidkoek mee en prachtige koeken van de bakker. 

Al gauw kwam de buurvrouw aan mijn linker kant ook, Heilheuver kaas.
Een gezellige dame met allerlei proeverijtjes. Rechts van ons was Erve Slendebroek inmiddels ook gearriveerd met een keuze aan A2 zuivel. En dat was nog maar het begin van allerlei lekkers... 

Gelukkig had ik een goed excuus voor een rondje shoppen, de verjaardag van mijn nicht die avond. 

 

Natuurlijk moet je tijdens zo'n appel pers dag even kijken bij de Wensumse persmobiel. Wat een appels zijn er verwerkt tot sap die dag! 

Ik onthou vaak dingen waarvan ik denk er nog wat mee te moeten. Zo ook de opmerking van de appelpersman  'de lekkerste appelsap maak je door een peertje toe te voegen'. 

 

Terug naar de kraam stormt het dan met ideeën en mogelijkheden in  mijn hoofd. Het gevolg? Ik heb zaterdag appeltaart gebakken. Met 'gewoon' molenbloem. Het is geen klassieker. Eentje net even anders. En zalig dat hij was! Naast het klassieke recept heb ik er 2 suikerpeertjes uit de tuin, een mix van appels uit de tuin en een laagje tokkelroom in verwerkt. Het blijkt dat een peertje niet alleen appelsap lekkerder maakt, appeltaart ook! 

 

Ik deel het recept hier. 

 

 

 

 

 

Recept Appeltaart
PDF – 193.7 KB 3 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.