Chocolade, met munt?

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 19:34

Mijn huisje ligt pal aan de dijk. Aan de andere kant van deze dijk pacht ik, gelegen aan de IJssel, een stukje natuurgebied voor de pony's. Er groeit en bloeit van alles want zoals natuurgebied vraagt, doe ik er zo min mogelijk aan.  De buurman maait het stuk 1 a 2 keer in het jaar om de zuring geen kans te geven. 

Van gras, tot riet. Van brandnetels tot distel en diverse kruiden.
Zo ook munt. 

En die geur van de munt bracht me op een idee...

Ik ben gek op chocolade. Gevuld of niet gevuld maakt niet uit. Je kunt me er voor wakker maken midden in de nacht.  Witte chocolade ook, ik vindt het heerlijk. Maar toch ook vrij 'machtig' van smaak.

Om deze smaak iets op te frissen besloot ik te gaan testen met munt. Ik kan je vertellen, zeer geslaagd! De munt doet precies datgene waar ik op gehoopt had. 

 

Afgelopen zomer heb ik daarom heel wat geplukt en emmertjes mee naar huis genomen om te drogen en fijn te malen. Inmiddels is die munt terug te vinden in het flesje chocolademelk met munt. Ik laat zelf de munt er altijd in zitten maar mocht je liever geen stukjes hebben, dan kun je de chocolademelk altijd even zeven ;) 

 

Koop je zo'n flesje? Haal er dan gelijk een fles verse volle melk rechtstreeks van de boer bij, dan smaakt hij nog lekkerder!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.