Recept: sneeuwster

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 15:20

De sneeuwster, cake met slagroom, poedersuiker & advocaat of tokkelroom.
Toen ik klein was kreeg ik deze vaak op verjaardagen. Meestal nog bevroren aan de binnenkant omdat hij uit de vriezer kwam en het ontdooien altijd langer duurde dan van de buitenkant te zien. En zo jammer was dat dan, want ik hou van taart. Maar niet als hij bevroren is. En het geduld opbrengen om te wachten.. dat was voor mij als kind niet mogelijk. 

 

Tegenwoordig maak ik ze zelf, omdat hij dan nog veel lekkerder is dan die uit de supermarkt. Met liefde gemaakt zegt mijn man dan.

Ik vertel maar niet dat ik er meer slagroom & advocaat of tokkelroom in doe dan hoort. 

 

Ik kies ook geen tokkelroom of advocaat uit de supermarkt maar maak deze zelf of koop het bij de lokale streekwinkels. Echte ambacht smaakt altijd beter. 

 

Ik deel hieronder het recept. Zorg ervoor dat je de eiwit goed stijf klopt want dat is de basis van een perfecte sneeuwster!

Traditionele Sneeuwster
PDF – 184.0 KB 22 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.