beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Mijn logo? Mijn huis!

Mijn logo? Mijn huis!

Gepubliceerd op 2 november 2019 om 15:48

Mijn logo is mijn huis. Of eigenlijk huisje. Met 1 meter hoge buitenmuren is het binnen klein maar fijn.

 

Het huis maakt deel uit van mij. Van mijn familie. Mijn moeder is hier geboren en getogen en ook verder terug in de tijd hebben veel van mijn voorouders hier voetstappen weggezet. Heel vroeger als vissers, daarna als landwerkers en nu ik. Als kleine zelfstandige. 

 

Als kind heb ik vele uren mogen rondrennen op dit erf. Opa was altijd te vinden op zijn bouwland of bij het vee in de schuur. Was hij niet op het erf te vinden dan stond hij buitendijks met de zeis het gras te maaien. Werken als een paard, dat is wat die man deed. 

En was het dan tijd voor koffie, dan gingen de overal en klompen uit en plofte hij op de stoel in 'het kleine kamertje'. De plek waar ik nu mijn opslag heb.

 

Oma was ook altijd daar te vinden. Met een mand aardappels, emmers bonen, peren en wat dan nog meer. Het was makkelijk voor haar want het keukentje grensde aan dit kamertje en dat keukentje.. was erg klein. 3 kastjes en een blad met wasbak. Dat was het. Een los gasstel en oven en aan de andere kant nog een paar kastjes waar het koffieapparaat en de magnetron op stonden.

 

Inmiddels is dat veranderd. Is  de keuken bij de kamer aangetrokken zodat er meer werkruimte is ontstaan. 

Maar toch, ik kan me nog goed herinneren hoe oma daar altijd bezig was. Op de plek waar ik nu beweeg.

 

De buitenkant is echter niet veranderd. Ons huisje is cultuur historisch gewaardeerd. Dat betekend dat de buitenkant altijd zal blijven zoals hij nu is. En dat is niet erg, want ik hou ervan :)  

 

Al deze fijne herinneringen en het 'thuis' gevoel wat ik heb wil ik graag meedragen op mijn producten.  Daarom is mijn huisje, mijn logo! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.