beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Villa 8- Borne

Villa 8- Borne

Gepubliceerd op 7 november 2019 om 21:42

Als je zoals ik, voornamelijk achter de schermen werkt, is het zo af en toe fijn eruit te zijn en mensen te ontmoeten. Daarom doe ik het bezorgen van bestellingen meestal zelf. Tenzij ik echt in tijdsnood zit. Daarnaast ben ik ook altijd nieuwsgierig naar de mensen in de winkels en het verhaal erachter. Een kop koffie gaat er altijd in en haast ken ik op zulke momenten niet. 

 

Vandaag was het een ritje van de ene kant van Overijssel naar de andere. Naar Borne, Villa 8 om precies te zijn. Vanaf de snelweg is het nog geen 5 minuten en je staat in dit dorp gelegen in het hart van Twente. Parkeren kan nog gratis of met de bekende blauwe kaart. Heerlijk vindt ik dat. Geen gedoe met pinpassen en moeten onthouden van je kenteken als je naar de betaalautomaat loopt. Het centrum is niet heel groot maar alles voor een middagje uit is er. Van de schoenenwinkel tot de bakker, van restaurants tot bezienswaardigheden. 

 

Villa 8 ligt ongeveer midden in dit centrum en is  een paar jaar geleden ontstaan door 2 vriendinnen met dezelfde droom, hoe mooi kan het zijn! Het verhaal wat achter de start van Villa 8 schuilt vertellen ze vast zelf als je op bezoek gaat ;)  

De winkel die zij runnen, gelegen aan de Bakkersteeg,  is er één die bestaat uit producten van allerlei kleinere ondernemers, zoals ik dus ;)  De dames werken graag samen met de kleinere ondernemers en hebben de winkel daarop ingericht. Zij verzorgen de styling,  en het gangpad is breed genoeg om elkaar met kinderwagens te passeren. Rust en gezelligheid, dat zijn mijn woorden voor deze winkel. Niet volgepropt en uitgepuild maar licht, ruim en overzichtelijk zodat alles wat er staat ook te zien is. 
 
Je vindt er planten, kaarten, knuffels en nog veel meer items. Of je nu voor baby of voor ouderen wat zoekt, je loopt de winkel gegarandeerd uit met een perfect cadeautje ;) 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.