Voorstelrondje 3. dip & (s)meer

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 13:22

Dip & (s)meer. 

 

Variaties: 
- paprika basilicum
- witlof tijm
- aardbei munt
- kers lavendel (seizoensitem)

 

Te gebruiken: als kaasdip, op paté, door een toetje, als taartvulling. 

 

Deze serie kleinere potjes is ontwikkeld samen met boerderij de Huppe, ik gebruik in alle versies biologische kruiden uit hun kruidentuin. Om ook de winter door te komen heb ik diverse kruiden gedroogd en opgeslagen. 

 

Als toevoeging gebruik ik de witlof van whitlove uit IJsselmuiden, de kersen van fruittuin Verbeek, de aardbeien uit eigen tuin en ben ik nog op zoek naar een leverancier voor de paprika. 

 

Ze zijn niet zoet van smaak. Stuk voor stuk worden ze ambachtelijk door mij gemaakt en worden de potten geweckt om langere houdbaarheid te kunnen garanderen.
De witlof is erg lekker in combinatie met oude kaas. De paprika variant is heerlijk met kleine borrelstokjes en de aardbei gebruik ik veel als taartvulling of door de yoghurt.  Schapen-, en geitenkaas behoort ook tot de mogelijkheden. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.