christmas on the way!

Gepubliceerd op 30 november 2019 om 17:24

Ik ben een ware kerst fan. Durf het rustig toe te geven. De kerstboom staat dan wel pas na Sinterklaas (want ook deze man verdiend respect ;) ) ruim voor die tijd denk ik al aan december. De drukte, de donkere dagen, de gezelligheid.. de oprit oprijden en weten dat binnen de kachel brandt en de lichtjes aan zijn. Heerlijk! Zo ook het lopen knutselen met folie, lint, dozen, potten, hout, snoep & nog veel meer. Alles voor het leukste pakket of de mooist ingepakte pot. 

Tegenwoordig is het nog leuker. Het samenwerken met de winkeliers maakt de kerst net een beetje spannender. Verwachtingsvol open ik elke mail en elk appje. Het voelt als cadeautjes open maken. Welke bestelling komt binnen, wat moet ik maken, en het aller leukste... het niet weten wie mijn potten in zijn of haar kerstpakket krijgt. Want elke nieuwe proever is misschien wel een nieuwe klant. En dat is voor de winkelier leuk, voor mij leuk en voor alle boeren en molens waar ik mee samenwerk leuk.  En gezellig is het ook nog als ik de potten bij de winkels bezorg. Een dikke vet plus dus ;) 
 
Soms wel met gezonde spanning tot bovenin mijn keel. Is alles goed afgevuld, zitten de juiste etiketten op de potten, heb ik wel het juiste aantal ingepakt.. en ga zo maar door.  Dat zijn de momenten dat ik mezelf stop roep. Ik ben immers ook maar mens. Niet dat ik fouten wil maken maar soms gaat dat zomaar. Kun je er niets aan doen.  Zolang ik alles dubbel check weet ik dat ik mijn best doe. 

 

Dit jaar is extra leuk. Want ik maak ook pakketten voor een goed doel. Namelijk de Rolstoelbus voor Melle. Van elk pakket dat wordt besteld via dit doel gaat een deel in de donatie pot. Zo kan ik als startend onderneemster ook mijn steentje bijdragen aan de rolstoelbus. Molen d olde Zwarver in Kampen doet hier ook aan mee. De winst van alle potten die daar op de zaterdagen verkocht worden gaat ook naar Melle. Toppers zijn het daar. 

 

Bij speciale wensen probeer ik mee te denken en om sommige winkeliers een beetje te ontlasten maak ik kant-klare pakketten die je terug vindt in hun winkels. 

 

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niet een echte stilzitter ben. Ik hou van bewegen, in de weer zijn, het een ander plezieren en lekker kunnen kletsen. Net dat stapje meer willen doen. Misschien is de kerstperiode als onderneemster zijnd daarom ook wel zo leuk. Al die dingen kunnen doen. Druk op de ketel en gaan met die banaan. Dat ik ervan ga stuiteren is ook niet zo gek. Dat heb ik altijd als de adrenaline begint te stromen. Mijn man zucht dan eens diep en vlucht nog net niet weg. Gelukkig kent hij me inmiddels al heel wat jaartje en weet hij dat dit bij mij hoort. 

 

Een hele fijne avond gewenst. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.