beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Corona virus, de wereld op zijn kop?

Corona virus, de wereld op zijn kop?

Gepubliceerd op 16 maart 2020 om 09:00

Afgelopen zaterdag was ik in de supermarkt voor mijn weekboodschappen. Althans dat was de bedoeling. Als je buitenaf woont is het makkelijker om eens in de week boodschappen te doen i.p.v. elke dag. 

 

En eerlijk gezegd, schrok ik me een hoedje! Complete schappen leeg! Terwijl ik aan het zoeken was naar de dingen die op mijn lijstje stonden maalde het toch wel door mijn hoofd 'ben ik nou zo naïef of moet ik ook extra inslaan? Heb ik paracetamol in huis?' Gelukkig kwam halverwege het 3e gangpad mijn verstand weer terug. 'Distributiecentra liggen vol, en mocht je ziek worden, dan staat er in de kast nog genoeg geweckt voedsel voor minstens 3 weken'. Dus ik ben de supermarkt uitgegaan met puur wat nodig. 

 

Toch kan ik me heel goed voorstellen dat mensen vandaag de dag bijna bang worden om boodschappen te doen. Want los van of het er wel is, is 1.5 meter afstand houden bijna onmogelijk. Temeer omdat, als jij oplet, dat nog niet zegt dat je medemens dat ook doet. 

 

Voor mij als bedrijfje zijn dit pittige tijden en ben ik ook heel blij er nog een parttime baan naast te hebben. Ik denk dat er met mij heel veel kleine ondernemers zijn die nu kampen met dit probleem. Ik wil je daarom vragen ons niet in de steek te laten. De kleine streekwinkel om de hoek biedt je ook genoeg lekkers en daar is het vast niet zo druk. De boer aan de rand van de wijk heeft vast nog wel een liter verse melk voor je en ook de eierhandel houdt zijn automaat aan de weg gevuld. De lokale slijterij voorziet je van de extraatjes die je soms nodig hebt. 

 

En los van dat alles, als we samen werken zijn we samen sterk. De zon schijnt buiten dus perfect weer om in je tuin bezig te gaan. Maak in het ene hoekje een klein moestuintje voor je eigen tomaatjes, uitjes of sla. Dan heb je komende zomer in ieder geval eigen gezond voedsel. 

 

Ik heb besloten om je elke week diverse recepten te geven die je zelf kunt maken en geschikt zijn om in te vriezen of in te maken. Ook zal ik kant en klare conserven gaan aanbieden voor degenen die geen tijd hebben om te koken. 
Geen zorgen dus als de potjes conserven van de winkel op zijn en gegarandeerd vers voor de kids. Zonder toegevoegde ingrediënten. Gewoon puur en zelf gemaakt.  Net als vroeger maar dan met de luxe van nu. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.