Recept: koken met rode kool

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 09:38

Rode kool. Een kool die onder één van de oudste koolsoorten van Nederland valt. Hij wordt voornamelijk geteelt in Noord Holland. Maar ook in de Noordoostpolder zie je soms velden vol. 


Deze prachtige paars/blauwe kool zit vol met vitamie C. Een bommetje voor de weerstand dus!

Wat het nog mooier maakt is dat deze kool, net als witte kool, thiocyanaat bevat. Thiocyanaat is een krachtige antioxidant en heeft een antibacteriële werking. 

 

Rode kool is uitstekend te verwerken en extra lekker met de toevoeging van wat kruiden, azijn en suiker. Lekker laten pruttelen en aan het einde van de dag een pan heerlijk ruikende groenten. Wat over is kun je inmaken of invriezen. Weggooien is zonde!

 

Hieronder vindt je het recept met Appel. Wil je een extraatje toevoegen? Bak dan even een gesneden uitje aan en laat deze daarna meekoken. 

 

 

Recept Rode Kool
PDF – 70.2 KB 229 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.