Toppers van 101

Gepubliceerd op 2 april 2020 om 08:56

Over heel Nederland verspreid zitten conceptstores. Bij een Conceptstore huur je als ondernemer een ruimte. In deze ruimte mag je je eigen waar verkopen. Wat er verkocht wordt, daar is het geld van voor jou. Op deze manier verdien je de huur van de ruimte terug en een beetje extra. Vanaf de laptop thuis kun je de verkopen volgen en weet je wanneer je heen moet om aan te vullen. 

 

Maar wat nu? Sinds het virus is de verkoop zo drastisch gedaald dat zelfs de huur van de ruimte nog niet voor de helft terug is gekomen. En dat maakte het voor mij enorm  lastig. Aan de ene kant wil je de ruimte blijven huren bij de stores om ook hen het hoofd boven water te helpen houden, aan de andere kant als je het zakelijk bekijkt kan het gewoon niet meer. Misschien als je bij 1 store staat dat je een oogje toeknijpt, maar ik had er 5. En 5x een schaphuur…. dat is wel pittig om te trekken zonder winst.  
En de overheid heeft allerlei mooie woorden over het vergoeden van geleden schade, er zitten wel enorm veel eisen aan. 

 

Dus daarom met een loodzwaar gevoel op de maag toch de huur opzegt bij meerdere stores. En daar waar de één blokkeert, daar biedt de ander ruimte voor overleg. Zo ook met de dames van 101 winkels. Samen met hen hebben we nu een win-win situatie gecreëerd waar we allebeide happy van worden. Daar waar ik even niet meer wist hoe ik de situatie moest redden voor ons beide, daar kwamen zij met een oplossing. Toppers zijn het. Ze staan dagelijks klaar voor u als klant en zetten nu ook nog een stapje extra voor mij. En door dat voor mij te doen, doen ze dat ook voor ondernemers waarvan in de grondstoffen verwerk. Immers bij de stroopwafelcake zitten stroopwafelstukjes uit Hellendoorn, bij de havermoutkoek meel van de molen in Ommen, bij de tokkelroom eieren uit Mastenbroek en ga zo maar door!

 

Het zijn geen mooie tijden maar het is wel mooi om te zien dat je in tijden van nood mogelijkheden hebt om samen tot overeenstemming te komen.  Voor mij was dit een les. Maak van je hart geen moordkuil zeggen ze dan. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.