beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » weet wat je eet?

weet wat je eet?

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 09:41

Het doen van de wekelijkse boodschappen is iets wat je waarschijnlijk doet op de automatische piloot. Het is immers iets wat moet gebeuren. Geen boodschappen is geen eten en drinken. Ik zal eerlijk zijn, het is niet mijn ding. Ik heb ronduit een hekel aan het doen van boodschappen. Vergeet altijd wel iets of kom met teveel thuis. Gewoon omdat ik het snel wil doen. Manlief zucht dan maar eens flink. 

 

Waarom ik het niet leuk vindt? Ik mis het verhaal. Het verhaal achter de producten. Want zie jij nog wat terug van de boer op de flessen en pakken melk? Die man of vrouw die elke ochtend voor dag en dauw opstaat om de koeien te melken? Bij Erf-1 staat op de zuivel dan ook heel duidelijk "met liefde bereidt op erf-1". Even een kleine knipoog naar de herkomst van het product. Daar hou ik van.  Want ze mogen genoemd worden. Op de 1 euro melk staat niets hierover. En daardoor lijkt het bijna of de fabriek deze melk produceert en verkoopt. Begrijpelijk dat sommige kinderen dan ook niet weten waar de herkomst van producten ligt. 

 

Bij doosjes eieren hetzelfde. Of de bakmixen. Of de toetjes. De groenten. Ga je naar de groenteman dan kan hij je precies vertellen wat je koopt en waar het vandaan komt. En ook ik sta je graag bij als het gaat om het geven van meer informatie over een product uit mijn assortiment. 

Initiatieven als 'kom in de kas' of 'de koeiendans' zijn dan ook een goede aanvulling. Of een bezoekje aan de molen.  En ook nog ontzettend leuk om met de kids te gaan kijken. Helaas kan dat tot 1 september niet. Maar wie weet... 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.