beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » drukke dagen

drukke dagen

Gepubliceerd op 11 oktober 2020 om 10:09

Ik ben echt van mening dat er soms te weinig uren in een dag zitten. Het gaat zo ontzettend snel! Zo sta je in de zomer in de volle zon peentjes te zweten en zo sta je buiten met nog geen 10 graden. 

Mijn eigen productieruimte is afgelopen zomer verhuisd vanuit huis naar de schuur op het erf. Complete ruimte, aan alle eisen en wensen, mijn eigen knutselhok noem ik het. Terwijl manlief en goede vriend Bert er nog altijd tegenin gaan. 'Werkruimte Bianca!" Ik blijf het toch wel knutselhok noemen. Met de wereld aan grondstoffen, smaken, geuren en kleuren knutsel ik er lustig op los. Elk potje door mijn vingers, elk etiket met liefde geplakt. Als mijn lieve omaatje bovenin in de hemel toch wist dat haar huisje op het etiket in de winkels staat te pronken... ze zal er hard om lachen en denken dat ik een grapje maak. Opa zal een x nee knikken en niets anders zeggen dan 'kind..'. 

 

Maar goed.. de dagen, zo na enkele uurtjes knutselen ben ik toe aan koffie. Maar door de ramen de boomgaard in kijkend zie ik de regen met bakken uit de lucht komen. En het koffieapparaat.. staat in huis! De zin in koffie is ineens al eens stuk minder en even een beetje heimwee naar mijn kleine ouder hokje in huis. En als dan ook de telefoon geluid maakt en de laptop een binnenkomend mailtje laat zien denk ik niet meer aan de koffie. De tijd vliegt voorbij. Tijd voor lunch dan maar. Iets wat ik niet of nauwelijks doe eerlijk gezegd. Ik ben een echte snoeper maar brood gaat er toch lastig in. Dan toch maar koffie met koek. Uiteindelijk heb ik die van een uurtje of 2 geleden over geslagen. Niets aan de hand dus. 

 

Na een frisse neus bij de beesten in de schuur, het terug brengen van het kopje naar huis (anders heb ik straks weer de lade in de keuken leeg omdat de kopjes overal staan). Krijg ik ineens zin in speculaascake. De geur van de speculaaskruiden en de heerlijk bloem van de molen in Zwolle lonkt. Ik meng de mix en loop naar huis. Oven aan, Erf-1 boter bij de hand, eitjes van Heuvel eieren en een beetje liefde. Behalve de kruiden alles lokaal. Ik hou ervan. 

 

De cake was binnen een dag op en in mijn knustelhok ga ik starten met een nieuw product! Leuk voor sinterklaas al zeg ik het zelf. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.