beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Nieuwe jaar

Nieuwe jaar

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 22:15

2021...

 

Het is eventjes geleden dat ik wat heb geschreven maar het was ook zo'n bizarre tijd! Begin 2020 was even hectisch en stressvol, winkels dicht, mensen ziek en wat nu? Betekend dit einde Heerlijk uit de streek? Het bedrijf waar ik 2 jaar lang alle tijd en energie ingestopt heb om er een mooie basis van te maken?

 

Het tegendeel gebeurde. Enkele weken lang heb ik liters soep gemaakt voor het ziekenhuis. De keuken daar te klein en geen ruimte voor extra personeel op zon kort tijdsbestek. Bianca kun jij? Natuurlijk! 2x in de week paste ik daarnaast op mijn neefje en nichtje op. Twan en Elsa. Als onderdeel van hun huiswerk was er ook een uurtje kookles. Soms was het grondstoffen halen bij de lokale telers en soms was het koken. Met de auto achteruit de kas in zorgde ervoor dat ze veilig vanuit de auto alles toch konden zien. Daarnaast het helpen met snijden, schillen, roeren etc. etc. Echt met haarnetje op? Ja echt met haarnetje op. Het leverde wat protest maar uiteindelijk was met mij koken toch te leuk om niet te doen. 

 

En was er niets te koken? Dan gingen we bakken uiteraard. En jam maken om te verkopen op de dijk. Alle winst in de spaarpotten, de kosten aan tante Bianca. Dat laatste was soms best moeilijk.  Maar ja, jong geleerd, oud gedaan zeggen we dan. Tijdens de pauze werden stoelen voor het raam geparkeerd om te kijken of er al iemand wat kocht. 

 

Halverwege 2020 werd het jaar weer normaal. Twan en Elsa weer naar school en de regelmaat van de klok kwam terug in mijn leven. 

 

In de 2e corona golf heb ik de Zwolse stadslanderijen mogen ondersteunen in de doorstart van de boerderijwinkel. Tot eind December heb ik daar mogen leren en ontwikkelen. Mooie contacten mogen maken en prachtige mensen ontmoet. Een enerverende maar heerlijke tijd wat me nogmaals laat zien dat er zoveel leuke lokale initiatieven zijn die we met elkaar moeten steunen!

 

En nu 2021, een jaar waarin veel staat te gebeuren, de samenwerkingen nog verder worden uitgebreid zodat het een mooi succes kan worden met daarin zoveel mogelijk mensen betrokken maken. Groeien en bloeien. Met elkaar en voor elkaar :) 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.