beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » werken met jongeren

werken met jongeren

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 20:46

De eerste weken zijn voorbij en we zijn gestart met een klein clubje jongeren uit het zogenoemde doelgroepenregister. Een register waarin zij opgenomen worden om begeleiding te krijgen vanuit het UWV. Als werkgever moet ik op letters en cijfers letten maar ik zie vooral jongeren die heel hard hun best doen maar gewoon een beetje extra hulp nodig hebben. Omdat ze, net als ik 2 jaar lang, vastlopen in de maatschappij van vandaag. Omdat de lat zo hoog ligt en je zo je best moet doen om bij te blijven. Omdat je moet voldoen aan een bepaald patroon en voldoe je niet, dan is het extra lastig allemaal. 

 

En eerlijk gezegd, het werken met deze jongeren is voor mij een compleet nieuwe wereld. Maar wel een ontzettend mooie. Los van de werkgevers stoel ben ik ook nog steeds gewoon Bianca en wil ik er zijn voor mensen die een beetje hulp kunnen gebruiken. Ik wil naast zakelijk denken ook mijn gevoel volgen. Ik heb dan afgelopen weken ook non stop geluisterd naar de stortvloed van informatie van de job coaches, de gemeenten, en de jongeren zelf. De eerste club jongeren alle ruimte gegeven om zichzelf een plekje te geven in mijn bedrijf.
En dit koste me energie. Bakken met energie. Maar die ene zin vandaag van Judith (een van de jongeren) 'ik vindt dat je het hartstikke goed doet', maakt dat het al die energie meer dan waard is en dat ik de goede richting op zeil om het prettig te maken bij mij.
Zij zijn immers de mensen waar ik voor wil knokken en samen met hen gaan we er een succes van maken. 

Toen ik deze werkwijze aan diverse partijen vertelde voordat alles daadwerkelijk in actie kwam hoorde ik naast enthousiasme ook andere zinnen. Eén daarvan was; 'Mw. Bastiaan, u bent uiteindelijk wel duurder uit omdat er minder werk verricht wordt in dezelfde tijd dat u bijvoorbeeld werkt'. 

 

Heel slecht kan ik tegen dat soort opmerkingen!

 

Ja, ik weet dat het energie zal blijven kosten en ik soms harder moet lopen om gaten op te vullen en er extra uren zullen moeten worden gemaakt.

Maar dat geeft niet, daar ben ik voor en dat risico neem ik. Op deze manier kunnen investeren in de toekomst van een ander is me dat meer dan waard!!

 

Meer informatie over autisme vindt je hier. 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.