beschutte werkplek - ambachtelijke productie - eerlijke grondstoffen

Home » Blog » Zomer in mijn bol!

Zomer in mijn bol!

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 18:23

Het zonnetje schijnt, er wordt stralend weer voorspeld en ik ben nog geen half uurtje thuis. Wel met zakje mix uiteraard want geloof het of niet, al is het 30 graden, ik wil bakken in het weekend!

 

Vandaag was de keuze niet moeilijk aardbei-roomcake wordt het. Met verse aardbeien uit de tuin en een dot boter crème. 

 

Het eerste wat ik doe als ik thuis kom na een dag werken is de boomgaard in. Op mijn stoel met wat drinken. Even tot rust komen. En terwijl ik daar zit komt de één naar de andere trekker met maaier voorbij. De geur van vers gemaaid gras in mijn neus, grote machines en hardwerkende mannen. En ik? Ik maak foto's. Want wat er is nou mooier dan een foto met één van onze zakjes, verse aardbeien en een grote blauwe trekker op de achtergrond. 

 

Morgen is het zover, gaat de oven aan en de keuken weer vol. Met oma's bakblik uiteraard. Zo oud als de weg naar Rome maar tot op heden geen fijnere kunnen vinden. 

 

Speciaal voor jou dit weekend een extra recept om ook heerlijke cake te serveren. Heel eenvoudig ;) Bak de mix volgens verpakking, maak de crème volgens onderstaand recept en serveer op een schoteltje. Plakje cake, dot crème en aardbeitje. 

Wil je wat ingewikkelder? Spuit dan de crème bovenop de cake en deponeer daarop aardbeien, bessen en wat blaadjes munt. 

Succes gegarandeerd!

 

 

 

Recept banketbakkers room:

Wat heb je nodig?

- bloem, 45 gr. 

- melk 250 ml.

- roomboter, 250gr. 

- poedersuiker 200gr. 

- theelepelpunt vanillepoeder/suiker (gele zakje uit de supermarkt)

 

- doe de bloem samen met de melk in een steelpan en klop deze totdat de klontjes verdwenen zijn. Breng daarna, terwijl je blijft roeren, dit aan de kook. Laat deze langzaam en met lagere warmte in circa 5 minuten dikker worden. Wel zo af en toe roeren. 

- doe dit mengsel in een kom en bedek deze met folie. Laat deze circa een uurtje afkoelen op het aanrecht. 

- klop ondertussen de boter, vanillepoeder en poedersuiker luchtig. (belangrijk: boter op kamertempratuur)

- klop na een uur alles door elkaar totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Zet de kom circa 30 minuten in de koelkast 

 

En klaar voor gebruik :) 

 

Geniet ervan!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.