Ik zie mijn omaatje nog zo staan in het kleine keukentje in het boerderijtje in 's-Heerenbroek. Pannen appels en stoofperen stonden er op het vuur en werden rond oktober ingemaakt. En dat was niet het enige, ook veel soorten groenten van het bouwland waren aan de beurt.
Meestal ging dit in de weck, later in de vriezer of werd het ingemaakt. In dat opzicht leek mijn oma  Aaltje wel heel erg op de Aaltje uit het meest populaire kookboek in de negentiende eeuw. In die tijd was zuinigheid een belangrijk talent en was het bewaren van voedsel een groot probleem. Men weckte, droogde, pekelde en rookte wat af in de hoop later in het jaar genoeg eten op tafel te hebben. 

 

In datzelfde boerderijtje zijn mijn man en ik gaan wonen na overlijden van beide grootouders. Een plek met stapels herinneringen. 

En dat zette tot denken aan. Waarom op dit plekje niet die fijne herinneringen omzetten in een eigen bedrijfje?
Ambachtelijk en lokaal het inmaken van producten maar dan met een moderne twist en voldoen aan de hygiëne regels van deze tijd?

Daarom ben ik afgelopen februari begonnen met mijn eigen bedrijfje en ben ik gestart met o.a de producten van zuster Evie.
Allemaal aan huis gemaakt, elk potje met de hand en met liefde gevuld! Deze potten zijn te koop via lokale ondernemers, te vinden op deze website. 

 

Daarnaast start ik langzaam een Heerlijk uit de streek lijn op met ingrediënten van ondernemers uit onze eigen streek. Immers, samen werk maakt samen sterk ;)

 

 

Vriendelijke groetjes,

Bianca Bastiaan

 

Zuster Evie 's-Heerenbroek

 

Op de hoogte gehouden willen worden of nieuwsgierig naar mijn recensies? Zoek me op, op facebook of instagram!

 

PDF
Alg voorwaarden
PDF [31.3 KB]
Download (18 downloads)